Cine suntem 

Suntem o echipă de trei antrenori mentali care îi ajută pe sportivi, pe părinții sportivilor, pe antrenori și cluburi sportive care doresc să îmbunătățească acele aspecte psihologice legate de activitatea sportivă. Antrenorul mental îl ajută pe sportiv să se dezvolte pe plan personal și emoțional oferindu-i instrumente cu care să lucreze pentru a îmbunătăți situațiile cu care se confruntă în competiții, dar și în viața personală.  Antrenamentele mentale au ca obiectiv dezvoltarea creierului ca un mușchi al corpului nostru. Suntem  fericiți să putem ajuta sportivii, atât pe cei din sporturile individuale, cât și pe cei din sporturile de echipă, să ajungă la adevărata valoare a performanței, prin atingerea abilităților mentale care să-i favorizeze.

 TARGET PERFORMANCE

Mentalitatea noastră pornește de la faptul că iubim ceea ce facem și ne dorim să ajutăm sportivii să-și atingă potențialul maxim al performanței. Credem într-o activitate bine făcută, motivantă  și orientată către rezultate vizibile. Vrem să creștem profesional și  personal pentru a atinge obiectivul nostru final –  de a ajuta sportul românesc să urce pe cele mai înalte trepte ale elitei mondiale.

 

TARGET PERFORMANCE pentru SPORTIVI

Sportivul trebuie să se exprime prin cel mai mare efort depus în fiecare antrenament și competiție,  fără scuze, pentru a avea garanția  performanței optime și a creșterii sportive. Nu este ușor și, de aceea are nevoie de o pregătire mental-emoțională optimă.

 

SPORTIVUL ARE NEVOIE DE 3 DE ABLITĂȚI  EMOȚIONALE

 

 • Cele referitoare la autoeficacitate sau autonomie emoțională;
 • Cele relaționate cu stilul de viață al unui sportiv sănătos;
 • Cele relaționate cu performanța sportivă, gestionarea talentului sportiv în antrenamente și în competiții.

           

 

Obiective pentru SPORTIVI

 • Pentru a avea cea mai bună performanță nu există nicio scuză; efortul depus în fiecare zi,  în fiecare antrenament și în fiecare competiție va fi succesut tău garantat.
 • Orientarea spre sarcină  – a lucra mai bine astăzi decât ieri, a învăța și a îmbunătăți tehnica, a merge către excelență este cea mai bună motivație și cea care generează adevărata stabilitate emoțională.
 • Concentrează-ți  atenția, atinge concentrarea maximă, concentrează-te pe sarcină, trăiește-o cu cele cinci simțuri, trăiește momentul prezent, ia deciziile în starea optimă de performanță ( în flux);
 • Crezi în tine, în propria muncă și vei ajunge să dobândești cele mai neașteptate rezultate, iar apoi ai să reușești să te proiectezi în plan mental ca un învingător;
 • Interiorizați valori specifice de înaltă performanță cum ar fi efortul, modestia, ambiția și jocul corect;
 • Faceți un efort economic de energie –  învățați să puneți toată energia în antrenament și în competiție, iar apoi să vă deconectați pentru a produce recuperarea emoțională și pentru a preveni uzura emoțională.

 

 

TARGET PERFORMANCE pentru ANTRENORI

             Antrenorii exercită un rol multidisciplinar –  planifică și dezvoltă instruirea, conduc competiția, își stabilesc obiective, construiesc și  generează un climat de performanță, motivează, iau decizii, gestionează conflictele, coordonează o echipă de sportivi.

Ei mențin o relație directă cu managerii, participă la conferințe mass-media, încearcă să-și mențină echilibrul personal – social –  familial … Multe domenii sunt cele care trebuie gestionate eficient.

 

 

ANTRENORUL  ARE NEVOIE DE 6 DE ABLITĂȚI  EMOȚIONALE

 

 • Cele referitoare la eficacitatea personală;
 • Cele referitoare la metodologie-pedagogie-educație;
 • Cele de gestionare a situațiilor neprevăzute;
 • Cele legate de liderul-grupal;
 • Cele relaționate cu crearea unei coeziuni interne a grupului sau a echipei;
 • Cele relaționate cu construirea unui climat pozitiv de performanță.

 

Obiective pentru ANTRENORI

  – Antrenorul este un facilitator de învățare prin iluzie – sportivul se mișcă în conformitate cu metodologia predării antrenorului pentru a învăța și a îmbunătăți parametrii tehnici, tactici și strategici.

– Antrenorul folosește motivarea, care generează așteptările de succes ale sportivului, consolidează munca bine făcută de sportiv; corectează, încurajează, susține și ajută  în ceea ce privește performanța sportivului și dezvoltarea personală a acestuia;

– Antrenorul este managerul conflictelor –  oamenii și echipele cresc atunci când se confruntă și depășesc conflictele.

– Antrenorul generează un climat de performanță, creează condițiile ideale pentru ca jucătorii și echipa să își exprime prin joc cele mai bune performanțe.

 

 

TARGET PERFORMANCE pentru PĂRINȚII

Antrenorul mental poate ajuta la deblocarea întregului potențial al sportivului, nu numai în sport, ci și în viață. Copilul tău, la fel ca mulți sportivi, lucrează foarte mult la antrenamentele fizice și tactice care sunt necesare pentru a avea succes în sportul practicat, dar poate uită sau nu știe despre importanța antrenamentului mental.

Lucrăm cu sportivii la o varietate de obiective – fie că vor să devină mai buni, fie să revină unde au fost cândva sau să lucreze la recuperare în urma unei accidentări.

Consilierii TARGET PERFORMANCE vor să ajute copilul tău să devină puternic din punct de vedere fizic și psihic. Vom lucra cu copilul dvs. pentru a-l ajuta la îmbunătățirea abilităților, precum focalizarea și imaginația, dar și pentru a dezvolta stări mentale mai complexe, cum ar fi încrederea și motivația: va învăța cum să facă față situațiilor sociale, cum să facă față emoțiilor dure și să fie mai atent în fiecare zi – acestea sunt doar câteva dintre abilitățile de viață pe care le va învăța copilul dumneavoastră.

Părinții și antrenorii joacă un rol important în experiența de ansamblu a sportivilor tineri. Modul în care se descurcă câștigând și pierzând, modul în care își mențin sportivii  interesul față de sport și lecțiile de viață pe care le învață sunt toți factori importanți care îi ajută pe sportivi.

 

Obiective pentru PĂRINȚI

– Fii mereu deschis cu copilul tău și evaluează corect talentul său;

– Explicați-i căci, creierul este doar un alt mușchi care are nevoie și el de antrenament;

– Cunoaște-i punctele tari și puncte slabe;

– Încurajează-l și arată-i că distracția și efortul sunt mai importante decât rezultatele și victoria;

– Ajută-ți copilul să-și stabilească obiective realizabile și vizibile pentru a lucra;

– Folosește știrile recente din sportul practicat de copilul tău și privește cu el competițiile din domeniu, poate are chiar un idol pe care să-l urmărească;

– Încurajează somnul copilului, mesele echilibrate și zile libere fără sport, cu activități echilibrate și de cooperare.

 

Concluzii:

Pe terenul de joc nu este de ajuns talentul și munca tehnică, tactică și strategică, ci este foarte important și planul mental al sportivului, acesta face diferența între a fi câștigător sau a fi pierzător. Deciziile în competiție se iau instinctual, în teren nu este mult timp de gândire, decât în micile pauze, de aceea antrenăm creierul și în principal planul subconștient să decidă către acele idei strălucite care vor face diferența.